DutchEnglish

HELP HULPHOND NEDERLAND

Hulphond Nederland is de eerste AAII-geaccrediteerde instelling wereldwijd. De stichting is opgezet om geld in te zamelen om hulphonden op te leiden. Hulphonden helpen jaarlijks honderden volwassenen, kinderen én hun omgeving aan een betere kwaliteit van leven.

Waarom Hulphond Nederland

De hulphonden van Hulphond Nederland worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, én voor therapeutische doeleinden. Gemiddeld helpen wij zo’n 1000 cliënten per jaar en we hebben tot op heden al 2130 hulphonden opgeleid. Hier gaan echter veel kosten inzitten. Zo kost het gemiddeld 4K per jaar om een hulphond op te leiden en te onderhouden. Tot het pensioen van de hulphond kost het dus zo’n 43K per hond. Dit is een behoorlijk bedrag waarbij Hulphond Nederland extra hulp kan gebruiken.

Video afspelen

Soorten hulphonden

De kosten voor het opleiden van de hulphonden zijn afhankelijk van de soort opleiding nodig is. Zo zijn er onder andere ADL-hulphonden, Epilepsie-hulphonden en leiden wij honden op voor diverse therapieprogramma’s.

Daan Huizing is ambassadeur van Hulphond Nederland

Daan Huizing is een echte dierenliefhebber en helpt graag andere. Als ambassadeur Hulphond Nederland doneert Daan jaarlijks een mooi bedrag: met élke birdie die Daan slaat, haalt hij 10 euro op. Aan het einde van het jaar wordt dit bedrag bij elkaar opgeteld en in één keer gedoneerd. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het opleiden van hulphonden in Nederland, want iedereen heeft recht op een goede kwaliteit van leven.

Draag ook een steentje bij aan Hulphond Nederland

Ben jij ook een echte dierenliefhebber en wil je Hulphond Nederland helpen met het opleiden van goede hulphonden? Dat kan! Ook jij kunt eenvoudig donateur worden, of je nu eenmalig doneert of vaste ambassadeur wordt. Iedereen is welkom!