STEUN HULPHOND NEDERLAND!

Sinds 2022 is Daan Huizing officieel ambassadeur geworden van Hulphond Nederland. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of mentale zorgvraag door inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement, biedt nieuw perspectief en vermindert de afhankelijkheid van de thuiszorg.

Uiteraard is er geld nodig om zo veel mogelijk mensen te helpen. Daarom doneert Daan €10,- voor elke birdie die hij maakt (een eagle telt voor twee birdies). Ook jij kan Hulphond Nederland helpen door mee te doen aan Daan’s Birdieplan vanaf €0,10 per birdie!

Birdiecounter 2024

Birdies
196
Counter
€ 2000,-
Eagles
2

9-holes met Daan op 'The Dutch'

Doe mee aan Daan’s Birdieplan om Hulphond Nederland te steunen én kans te maken op 9-holes met Daan op The Dutch! Je kiest zelf welk bedrag je wilt doneren per birdie. Meedoen kan al vanaf €0,10 per birdie. Daan’s Birdieplan geldt voor het seizoen 2024 (14 dec 2023 – 17 nov 2024 ). Gemiddeld maakt Daan zo’n 350 tot 400 birdies per jaar tijdens zijn toernooien.

Hoe werkt het?

1.
Bepaal jouw bedrag per birdie (een eagle telt voor twee birdies).

Voorbeeld: 350x€0,50=€175

*Bij 350 birdies per jaar

2.
Aan het einde van het seizoen, na het DP World Tour, wordt het totaal aantal birdies uitgerekend. Dit overzicht wordt gedeeld met Hulphond Nederland.
3.
Hulphond Nederland stuurt jou een factuur en betaallink. Zo komt jouw bijdrage direct bij Hulphond Nederland terecht en is het fiscaal aftrekbaar.

Wat doet Hulphond Nederland?

De hulphonden van Hulphond Nederland worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, geestelijke zorgvraag of epilepsie. Een hulphond kan ervoor zorgen dat mensen die eerder sterk afhankelijk waren van thuiszorg voor algemene dagelijkse levensbehoefte, hun vrijheid in het leven weer terugkrijgen doordat de hulphond veel van deze taken op zich neemt.

Daarnaast is de hulphond echt een maatje voor het leven! Zo helpen hulphonden jaarlijks honderden volwassenen en kinderen én hun omgeving aan een betere kwaliteit van leven.

Stichting hulphond
Video afspelen

Andrei en Igor

Hondjes van Daan en Daniëlle

Daan Huizing – ambassadeur van Hulphond Nederland

“Samen met Daniëlle heb ik 2 kleine hondjes; Andrei en Igor. Zij zijn enorm lieve gezelschapsdieren en knuffelbeesten en voor ons al onmisbaar, zonder dat ze ons op enige wijze ondersteunen bij dagelijkse handelingen. Moet je eens voorstellen dat jij een fysieke of geestelijke beperking hebt en dat een hond jou niet afhankelijk laat zijn van hulp van thuiszorg en je daardoor de zeggenschap over je eigen leven terugkrijgt! Een hulphond voorkomt afhankelijkheid, isolement en biedt nieuw perspectief. Dat is een verhoging van de kwaliteit van leven voor de cliënten van Hulphond Nederland en een ontlasting van de zorg, die toch al onder druk staat. Dit vind ik een fantastisch goed doel. Het ligt ook dicht bij mijn hart, en daarom steun ik Stichting Hulphond Nederland.”

“Als ambassadeur heb ik mijn eigen pup geadopteerd. Zoals je in de video hebt kunnen zien, hebben we deze pup ‘Arnie’ genoemd. Ik zal deze pup gedurende zijn loopbaan financieel ondersteunen zodat hij de steun en toeverlaat kan worden van een cliënt van Hulphond Nederland.”

Arnie

F.A.Q.

De 10-jarige carrière van een hulphond kost €4.300 per jaar. In 10 jaar zijn de totale kosten van een hulphond €43.000 en deze zijn als volgt verdeeld:

 

In het eerste levensjaar woont de pup bij het gastgezin. Wanneer de hond tussen de 14 en 17 maanden oud is krijgt hij een medische screening. Vervolgens begint de opleiding in het trainingscentrum van Hulphond Nederland. Wanneer de hond wordt ingezet voor therapie en coaching blijft de hond tot aan zijn pensioen bij het gastgezin. In deze animatie wordt het gehele proces uitgelegd.

Al vanaf 100,- word je samen met anderen adoptieouder van een pup. Je kunt zijn of haar opleiding en ontwikkeling vervolgens op de voet volgen. Klik hier voor meer informatie.

Wil je Hulphond Nederland op een andere manier steunen? Er zijn vele mogelijkheden! Kijk gauw op https://hulphond.nl/help-mee welke optie het beste bij jou past!

Hulphond Nederland is altijd op zoek naar gastgezinnen die een pup opvoeden in de eerste fase van zijn opleiding tot hulphond. Als gastgezin word je begeleid door een van onze gastgezinbegeleiders en leer je alles over de opvoeding en socialisatie van (hulp)honden. Gastgezinnen hebben een belangrijke taak in de opleiding en inzet van onze hulphonden en zijn onmisbaar voor de stichting. Meer informatie vind je op deze pagina.

Aanmelden Help Hulphond Nederland