DutchEnglish

HELP HULPHOND NEDERLAND!

Hulphond Nederland heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van opleiden en plaatsen van hulphonden. Momenteel richt Hulphond Nederland zich op 4 doelgroepen, namelijk: mensen met een fysieke beperking; mensen met epilepsie; jongeren met gedragsproblemen; en mensen die kampen met PTSS of stressorgerelateerde problematiek die vastgelopen zijn in hun behandleing elders.

Doe mee!

Volg je graag mijn scores en wil je tegelijkertijd een prachtig goed doel steunen? Doe dan mee aan mijn Birdieplan! Dit kan voor elk bedrag per birdie, alles is welkom! Jouw deelname gaat over het seizoen 2022, dat start op 25 november 2021 en eindigt op 20 november 2022. Gemiddeld maak ik zo’n 350 – 400 birdies in toernooien per jaar.

Birdies
183
Counter
€ 1850,-
EAGLEs
1

Hoe werkt het?

1.
Bepaal jouw bedrag per birdie.

Bijvoorbeeld: 350x€0,50=€175

*Gemiddeld 350 birdies per jaar

2.
Aan het einde van het seizoen, na het DP World Tour Championship, wordt het totaal aantal birdies bepaald. Dit overzicht deel ik met Stichting Hulphond.
3.
Hulphond Nederland stuurt jou een factuur en betaallink;

zodat jouw bijdrage direct bij Hulphond terecht komt,
en zodat jouw bijdrage voor jou ook fiscaal aftrekbaar is.

Wat doet Hulphond Nederland?

Een hulphond kan ervoor zorgen dat mensen die eerder sterk afhankelijk waren van thuiszorg voor algemene dagelijkse levensbehoefte (ADL – denk hierbij aan aan- en uitkleden, naar bed gaan, allerlei taken in het huishouden) hun vrijheid in het leven weer terugkrijgen, doordat de hulphond veel van deze taken op zich kan nemen. Het verlaagt de afhankelijkheid van thuiszorg SIGNIFICANT en het geeft mensen met een fysieke beperking weer de regie over hun eigen leven terug. Daarnaast is de hulphond echt een maatje voor het leven!

Voor mensen met epilepsie kunnen hulphonden epileptische aanvallen vroegtijdig herkennen. Ze zorgen ervoor dat hun baasje hierop geattendeerd wordt, zodat erger letsel voorkomen kan worden. Daarnaast kunnen ze alarm slaan, medicatie brengen en hun baasje gerust stellen.

Hulphonden worden ook ingezet voor jongeren met ontwikkelingsstoornis of gedragsproblematiek. Voor volwassenen, die het predicaat uitbehandeld hebben gekregen, biedt Stichting Hulphond een systemisch en ervaringsgericht therapietraject waarin naast traditionele GGZ-elementen ook gebruik wordt gemaakt van speciaal getrainde honden en paarden.

Hoe steun ik Hulphond Nederland?

1. Door verhalen te maken en te delen en daarmee awareness te creëren voor wat Hulphond Nederland allemaal doet. Ook draag ik het logo van Hulphond Nederland op mijn golftas. De zichtbaarheid van Hulphond Nederland in de golfwereld vergroten is een van mijn doelen, en ik hoop daarmee meer fondsen voor Hulphond Nederland te kunnen verwerven.

2. Persoonlijke donatie via mijn “Birdieplan”: voor elke birdie die ik maak doneer ik €10 en voor elke eagle doneer ik €20 aan Hulphond Nederland. Mijn doel is om hiermee de kosten van 1 Hulphond voor 1 jaar (ongeveer €4300 – zie verdere informatie in FAQ hieronder) te sponsoren. Doe mee aan mijn Birdieplan en help om meer hulphonden operationeel te krijgen!

Video afspelen

Roos en Andrei

Hondjes van Daan en Daniëlle

Daan Huizing – ambassadeur van Hulphond Nederland

Samen met Daniëlle heb ik 2 kleine hondjes; Roos en Andrei. Zij zijn enorm lieve gezelschapsdieren en knuffelbeesten en voor ons al onmisbaar, zonder dat ze ons op enige wijze ondersteunen bij dagelijkse handelingen. Moet je eens voorstellen dat jij een fysieke of geestelijke beperking hebt en dat een hond jou niet afhankelijk laat zijn van hulp van thuiszorg en je daardoor de zeggenschap over je eigen leven terugkrijgt! Een hulphond voorkomt afhankelijkheid, isolement en biedt nieuw perspectief. Dat is een verhoging van de kwaliteit van leven voor de cliënten van Hulphond Nederland en een ontlasting van de zorg, die toch al onder druk staat. Dit vind ik een fantastisch goed doel. Het ligt ook dicht bij mijn hart, en daarom steun ik Stichting Hulphond Nederland.

Als ambassadeur heb ik mijn eigen pup geadopteerd. Zoals je in de video hebt kunnen zien, hebben we deze pup ‘Chip’ genoemd. Ik zal deze pup gedurende zijn loopbaan financieel ondersteunen zodat hij de steun en toeverlaat kan worden van een cliënt van Hulphond Nederland.

F.A.Q.

De 10-jarige carrière van een hulphond kost €4.300 per jaar. In 10 jaar zijn de totale kosten van een hulphond €43.000 en deze zijn als volgt verdeeld:

 

In het eerste levensjaar woont de pup bij het gastgezin. Wanneer de hond tussen de 14 en 17 maanden oud is krijgt hij een medische screening. Vervolgens begint de opleiding in het trainingscentrum van Hulphond Nederland. Wanneer de hond wordt ingezet voor therapie en coaching blijft de hond tot aan zijn pensioen bij het gastgezin. In deze animatie wordt het gehele proces uitgelegd.

Al vanaf 100,- word je samen met anderen adoptieouder van een pup. Je kunt zijn of haar opleiding en ontwikkeling vervolgens op de voet volgen. Klik hier voor meer informatie.

Wil je Hulphond Nederland op een andere manier steunen? Er zijn vele mogelijkheden! Kijk gauw op https://hulphond.nl/help-mee welke optie het beste bij jou past!

Hulphond Nederland is altijd op zoek naar gastgezinnen die een pup opvoeden in de eerste fase van zijn opleiding tot hulphond. Als gastgezin word je begeleid door een van onze gastgezinbegeleiders en leer je alles over de opvoeding en socialisatie van (hulp)honden. Gastgezinnen hebben een belangrijke taak in de opleiding en inzet van onze hulphonden en zijn onmisbaar voor de stichting. Meer informatie vind je op deze pagina.

Aanmelden Help Hulphond Nederland