DutchEnglish

Over Daan

Carrière hoogtepunten

DE MOOISTE DAG VAN MIJN LEVEN

Op 9 april 2022 hebben wij elkaar het ja-woord gegeven in het ouderlijk huis van Daniëlle, waar zij geboren en getogen is. Je hoort men vaak zeggen dat het ‘de mooiste dag van hun leven’ was en ik was daar altijd een beetje sceptisch over. Ik kan nu beamen wat men altijd zegt; het was ook voor mij écht de mooiste dag van mijn leven! Ik ben getrouwd met mijn beste vriend, soulmate en grootste fan. Sinds 5 mei 2022 is Daniëlle mijn caddie waardoor wij samen de wereld over kunnen reizen. Ik ben een bevoorrecht man en dankbaar dat we dit samen mogen doen.

Rolex Challenge Tour Grand Final – Mallorca 2022

Gepromoveerd naar de DP World Tour

Tijdens de allerlaatste wedstrijd van de Challenge Tour op 7 november 2021 ben ik gepromoveerd naar de DP World Tour! In Mallorca heb ik het seizoen als 20e afgesloten en mijn plek in de PD World Tour voor 2022 weten te bemachtigen.

Rolex Challenge Tour Grand Final – Mallorca 2022

OP KOERS VOOR DE DP WORLD TOUR

Een prachtige week met fantastisch spel. De baan lag er geweldig bij en het uitzicht was spectaculair! Een geweldig moment om hier met de overwinning de baan af te lopen. Na een Play-off heb ik de winst binnen kunnen slepen. Een stap in de juiste richting, op koers voor DP World Tour!

Bekijk de vlog

Irish Challenge 2021

OP KOERS VOOR PROMOTIE NAAR DE DP WORLD TOUR

Vanaf het eerste moment dat ik in Ierland aankwam had ik een goed gevoel. Ik hou ontzettend van dit soort banen, van linksgolf in het algemeen. Je moet heel precies zijn en strategisch spelen bij dit type banen. Deze week was mijn spel goed; ik zag de slagen, mentaal zat ik er goed in, en ik wist dat ik goed bezig was, ook op de slotdag. Ik had geen idee hoe ik ervoor stond dus toen ik na de 18e de scores zag was ik best wel verbaasd om mijn naam met -9 bovenaan te zien staan. Na een play-off heb ik de winst binnen kunnen slepen. Deze overwinning is niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar is het resultaat van hard werken, moeilijke keuzes, volhouden, diepgaan, terugveren en doorgaan. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe mooi het is weer als winnaar van de baan te stappen, maar 1 ding weet ik wel: dit smaakt naar meer.

Bekijk de vlog

Rolex Challenge Tour Grand Final – Mallorca 2021

EEN HISTORISCHE ZEGE

Een historisch moment en de grootste overwinning uit mijn professionele carrière toen ik het allereerste mixed golftoernooi won! In dit evenement gingen de Ladies European Tour, de Staysure Senior Tour en de Challenge Tour de strijd aan en kwam ik als beste uit de bus. Een ongelooflijk gevoel om terug in de winnaarskring te zijn en een geweldige manier om het seizoen 2019 te beginnen

Jordan Gemengd Open 2019

SPELEN MET EEN LEGENDE

Wat een moment om terug te keren naar de Old Course! Deelnemen aan de Dunhill Links Trophy en gekoppeld worden aan legende Johan Cruijff. Ik zal dit moment voor altijd koesteren.

Dunhill Links Trophy 2014

MIJN TWEEDE PROFESSIONELE WIN

Slechts enkele weken na mijn eerste overwinning op de Challenge Tour boekte ik nog een overwinning door de Kharkov Superior Cup te winnen. Met 4 birdies op de laatste 7 holes kon ik mijn tegenstanders verslaan. Het was ontzettend spannend en een week om nooit te vergeten! Deze overwinning stelde ook mijn kaart voor de European Tour veilig in 2014. Wat een geweldige start van mijn professionele carrière!

Charkov Superior Cup 2013

MIJN EERSTE WIN ALS PRO

Na een intense play-off ben ik erin geslaagd om mijn eerste overwinning te behalen als tourprofessional in de Northern Ireland Open. Hier heb ik al die jaren voor gewerkt en dat voelde geweldig. Klaar voor meer!

Noord-Ierland Open 2013

RECORD BREKENDE AMATEUR CARRIERE

Ik ben zowel trots als dankbaar voor de amateurcarrière die ik heb gehad. Ik heb mijn land bij veel verschillende gelegenheden over de hele wereld vertegenwoordigd en heb veel titels gewonnen, zowel nationaal als internationaal. Ik was de #1 amateurspeler in Europa in 2011-2012 en bereikte de #2 in de World Amateur Golf Ranking in 2012. Ik ben mijn ouders en de Nederlandse Golffederatie in het bijzonder dank verschuldigd voor hun steun en het mogelijk maken van deze reis. Op mijn 22e verjaardag was het tijd om professional te worden!

2012

MIJN GROOTSTE WIN ALS AMATEUR

De St. Andrews Old Course heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Van de eerste keer dat ik daar als jongen met mijn ouders speelde, tot het winnen van één van de grootste toernooien in het amateurgolf. Ik kijk er echt naar uit om het geweldige gevoel van het vasthouden van een trofee op die historische brug opnieuw te beleven! Dat is mijn nummer 1 motivatie als professionele golfer.

St. Andrews Links Trophy 2012

BACHELORS ECONOMIE

In september 2009 ben ik begonnen aan mijn universitaire bachelor Economie. Op het moment van starten was ik echt al wel een aardige golfer maar had ik als 18-jarigen nog niet de overtuiging dat ik ook daadwerkelijk professional kon worden. Ik heb dit vooral gedaan als een soort back up plan. In 2011 won ik 5 grote amateur toernooien. In de tussentijd deed ik braaf mijn huiswerk voor de universiteit en deed ik de tentamens op de momenten dat ik weer in Nederland was. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in september 2012; keurig in de voorgeschreven 3 jaar. Op het moment van de diploma-uitreiking speelde ik (naam toernooi), waardoor ik daar niet bij aanwezig kon zijn. Bij terugkomst kon ik bij een balie mijn diploma ophalen.

Afgestudeerd Universiteit Utrecht – 2012

WAAR HET ALLEMAAL BEGON

In 2002 deed ik vrijwilligerswerk bij de TNT Dutch Open, die werd gehouden in het prachtige Hilversumse GC, op steenworp afstand van waar ik toen woonde. De hele sfeer op het toernooi zorgde voor zoveel vreugde en vastberadenheid in mij… Ik was verkocht! Ik besloot op dat moment dat ik op een dag één van de namen op dat leaderboard zou zijn. Wat een geweldig gevoel gaf het me toen ik in 2009 voor het eerst meedeed aan het KLM Open in het Hilversumse GC!

KLM Open 2002