OVER DAAN

Carrière hoogtepunten

Wie ben ik?

Mijn naam is Daan Huizing en ik ben professional golfer op de DP World Tour. Op mijn 10e ben ik begonnen met golfen op Golfsociëteit De Lage Vuursche, dat tot op de dag van vandaag mijn homecourse is. Mijn passie voor golf is aangewakkerd op het TNT Dutch Open in 2002, waar ik als 12-jarig ventje vrijwilliger was voor het scorebord. Dat is het moment waarop ik dacht ‘dit wil ik ook; ooit wil ik ook tussen de touwen lopen’. Tot en met mijn 15e blonk ik niet echt uit als golfer. Pas toen ik een jaar of 17 was begonnen de puzzelstukjes samen te vallen en kwamen de eerste echte resultaten. Door het winnen van 12 (inter)nationale toernooien tussen 2010 en 2012 werd ik de #1 amateurspeler in Europa in 2011-2012 en de #1 op de Scratch Players World Amateur Ranking in 2012. Dit sterkte mij om op 22 oktober 2012, op exact mijn 22e verjaardag, professional te worden.

Naast prachtige hoogtepunten, is het mij niet altijd voor de wind gegaan. In november 2021 ben ik na 6 jaar keihard vechten op de Challenge Tour weer gepromoveerd naar de DP World Tour. Met vallen en opstaan heb ik veel moeten leren op speltechnisch gebied, over ondernemerschap en bovenal over mijzelf. In mijn moeilijke jaren heb ik mijn team uitgebreid met onder andere een mental coach, met wie ik heb gewerkt aan mentale weerbaarheid. Hierdoor is mijn interesse in mental education alleen maar groter geworden. ‘Always believe something amazing is about to happen’ is dan ook een favoriete quote van mij.

Persoonlijk

Naast dat ik professional golfer ben, ben ik echtgenoot van Daniëlle, met wie ik in Amersfoort woon. Wij hebben 2 dwergkezen; Roos (8 jaar) en Andrei (2 jaar). De weinige vrije tijd die ik heb breng ik graag met hen door op Ameland. Mijn familie komt daar sinds 1927, waardoor ik al vele vakanties heb doorgebracht op dit eiland. Met het overvloedige vliegen dat ik op jaarbasis doe, is het fijn om gewoon de auto vol te laden en de boot te pakken naar Ameland. Verder lees ik graag boeken over personal development en financiële zaken, zoals de beurs, investeren en crypto. Dat laatste komt wellicht door mijn bachelor Economie aan de Universiteit van Utrecht! Daarnaast kan ik er erg van genieten om thuis de barbecue aan te steken en er lekkere stukken vlees op te gooien zoals bavette, lamskoteletten en côte de boeuf om deze vervolgens lekker op te eten terwijl er sport opstaat. Bijna elke sport spreekt mij wel aan maar vooral Formule 1, voetbal, cricket, rugby en tennis staan vaak op. Ook volg ik graag de NFL, MLB en NBA.

Getrouwd met Daniëlle – 2022

DE MOOISTE DAG VAN MIJN LEVEN

Op 9 april 2022 hebben wij elkaar het ja-woord gegeven in het ouderlijk huis van Daniëlle, waar zij geboren en getogen is. Je hoort mensen vaak zeggen dat de bruiloft  ‘de mooiste dag van hun leven’ is en ik was daar altijd een beetje sceptisch over. Ik kan nu beamen wat men altijd zegt; het was ook voor mij écht de mooiste dag van mijn leven! Ik ben getrouwd met mijn beste vriend, soulmate en grootste fan. Sinds 5 mei 2022 is Daniëlle mijn caddie waardoor wij samen de wereld over kunnen reizen. Ik ben een bevoorrecht man en dankbaar dat we dit samen mogen doen.

PROMOTIE NAAR DE DP WORLD TOUR

Rolex Challenge Tour Grand Final – Mallorca 2021

Op 4 november 2021 begon ik aan de Grand Final van de Challenge Tour. Als 17e op de Challenge Tour ranglijst begon ik aan de finale, waar ik het echt nog moest gaan bewijzen. Door het kleine veld (45 spelers) en het grotere prijzengeld konden er nog grote verschillen worden gemaakt, en met de 17e plaats waarmee ik het toernooi in ging was ik nog allerminst zeker van een plaats bij de beste 20. Ik heb hier niet mijn beste spel gespeeld maar ik heb gedaan wat ik moest doen en uiteindelijk is dát wat ertoe doet. Met een 20e plek op de Order of Merit heb ik mijn speelrecht op de DP World Tour voor 2022 verzilverd en heb ik mijn grote doel voor 2021 gehaald!

Irish Challenge 2021

OP KOERS VOOR PROMOTIE NAAR DE DP WORLD TOUR

Vanaf het eerste moment dat ik in Ierland aankwam had ik een goed gevoel. Ik hou ontzettend van dit soort banen, van linksgolf in het algemeen. Je moet heel precies zijn en strategisch spelen bij dit type banen. Deze week was mijn spel goed; ik zag de slagen, mentaal zat ik er goed in, en ik wist dat ik goed bezig was, ook op de slotdag. Na een play-off heb ik de winst binnen kunnen slepen. Deze overwinning is niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar is het resultaat van hard werken, moeilijke keuzes, volhouden, diepgaan, terugveren en doorgaan. Een geweldig gevoel om weer als winnaar van de baan te stappen, dit smaakt naar meer!

Jordan Mixed Open 2019

EEN HISTORISCHE ZEGE & 3E WIN

Op 6 april 2019 won ik mijn derde toernooi als professional. Dit was het eerste mixed golftoernooi in de geschiedenis van het professionele golf. Het deelnemersveld bestond uit spelers van de Ladies Europen Tour, Staysure Senior Tour en Challenge Tour. Na een paar moeilijke jaren was het een ongelooflijk gevoel om terug in de winnaarskring te zijn en een geweldige manier om het seizoen 2019 te beginnen!  

Dunhill Links Trophy 2014

SPELEN MET EEN LEGENDE

Wat een moment om terug te keren naar de Old Course! Deelnemen aan de Dunhill Links Trophy en gekoppeld worden aan legende Johan Cruijff. Ik zal dit moment voor altijd koesteren. Ik wist niet aan wie ik gekoppeld zou worden in dit toernooi, en toen ik op de eerste tee arriveerde stond Johan Cruijff daar klaar. Het was bijzonder om een band met hem op te bouwen en te zien dat hij voor iedereen wel even tijd maakt, zo vriendelijk. Later in het jaar is hij samen met zijn vrouw ook nog komen kijken bij toernooien in Spanje.

Charkov Superior Cup 2013

MIJN TWEEDE PROFESSIONELE WIN

Slechts enkele weken na mijn eerste overwinning op de Challenge Tour boekte ik nog een overwinning door de Kharkov Superior Cup te winnen. Met 4 birdies op de laatste 7 holes kon ik het toernooi naar mij toetrekken. Het was ontzettend spannend en een week om nooit te vergeten! Deze overwinning stelde ook mijn kaart voor de European Tour 2014 veilig. Een geweldige start van mijn professionele carrière!

Northern Ireland Open 2013

MIJN EERSTE WIN ALS PRO

Na een intense play-off tegen ex-Ryder Cup speler Oliver Wilson ben ik erin geslaagd om mijn eerste overwinning te behalen als tourprofessional in de Northern Ireland Open. Ik speelde erg goed en had na drie dagen een grote voorsprong opgebouwd, maar de laatste dag had ik het moeilijk. Op de laatste hole dacht ik “dit toernooi is van mij, niemand gaat mij dit afpakken!”. Ik maakte een lange putt om in de play-off te komen, en in de play-off maakte ik gelijk birdie om het af te maken. Nog steeds kom ik graag op Galgorm Castle Golf Club.

Record brekende amateur carrière – 2012  

In de jaren 2010 tot en met 2012 heb ik als amateur veel grote toernooien in binnen- en buitenland gewonnen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • St. Andrews Links Trophy (2012)
  • Lytham Trophy (2012) 
  • Turkish Amateur (2011)
  • German Amateur (2011)
  • Argentine Amateur (2011)
  • Copa Tailhade Argentina (2011)
  • Nationaal Open Heren (2010, 2012)
  • NK Strokeplay Heren (2011)

Hierdoor was ik in 2012 #1 ranked op de Scratch Players World Amateur Ranking. Met het vertrouwen van de gewonnen toernooien was het op mijn 22e verjaardag, op 22 oktober 2012, tijd om professional te worden. Ik ben zowel trots als dankbaar voor de amateurcarrière die ik heb gehad. Ik ben mijn ouders en de Nederlandse Golf Federatie in het bijzonder dank verschuldigd voor hun ondersteuning.

St. Andrews Links Trophy 2012
MIJN GROOTSTE WIN ALS AMATEUR

De St. Andrews Old Course heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Van de eerste keer dat ik daar als jongen met mijn ouders speelde, tot het winnen van één van de grootste toernooien in het amateurgolf. Ik heb hier misschien wel het beste golf uit mijn leven gespeeld; 23 onder par voor het toernooi, gewonnen met een voorsprong van 14 slagen. Op technisch maar vooral ook mentaal gebied volledig in controle. Het is mijn droom om ooit nog eens als winnaar op The Old Course te staan. Misschien wel in The Open Championship. Dat is mijn nummer 1 droom als professionele golfer.

Afgestudeerd Universiteit Utrecht – 2012

BACHELORS ECONOMIE

In september 2009 ben ik begonnen aan mijn universitaire bachelor Economie. Op het moment van starten was ik echt al wel een aardige golfer maar had ik als 18-jarige nog niet de overtuiging dat ik ook daadwerkelijk goed genoeg zou zijn voor de Tour. Ik heb deze studie vooral gedaan als een soort back-up plan. In 2011 won ik 5 grote amateurtoernooien. In de tussentijd deed ik braaf mijn huiswerk voor de universiteit en deed ik de tentamens op de momenten dat ik weer in Nederland was. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in april 2013. Op het moment van de diploma-uitreiking speelde ik op de EPD Tour, waardoor ik daar niet bij aanwezig kon zijn. Bij terugkomst kon ik bij een balie mijn diploma ophalen.

TNT Dutch Open 2002
‘DIT WIL IK OOK’

In 2002 was ik vrijwilliger bij de TNT Dutch Open, dat werd gespeeld op de prachtige Hilversumsche Golf Club, op steenworp afstand van waar ik toen woonde, in Soest. Ik werd geplaatst bij het grote scorebord. Ik zag al die spelers als helden en keek enorm tegen ze op. Dat is het moment waarop ik dacht ‘dit wil ik ook; ooit wil ik ook tussen de touwen lopen’. Ik besloot op dat moment dat ik op een dag één van de namen op dat leaderboard zou zijn. Wat een geweldig gevoel gaf het me toen ik in 2009 voor het eerst meedeed aan het KLM Open op de Hilversumsche Golf Club!

Aanmelden Help Hulphond Nederland